Proiectul „Building capacity for collective impact and knowledge on CSOs ecosystem” urmărește două obiective principale:

  • să îmbunătățească cunoștințele bazate pe dovezi cu privire la ecosistemul ONG-urilor din România în ceea ce privește dimensiunea sectorului, evoluția, valorile și impactul generat la nivel societal
  • să creeze conștientizare, expertiză și abilități practice pentru ONG-uri cu privire la măsurarea impactului și accent pe schimbările prevăzute.

Abordarea metodologică a proiectului combină cercetarea și analiza datelor privind funcționarea și evoluția sectorului neguvernamental din România cu intervenția învățării care ajunge direct la cel puțin 80 de ONG-uri care își dezvoltă expertiza în evaluarea impactului și lucrează (eficient) în cadrul unei rețele. Astfel, acțiunile principale se concentrează pe:

  • Documentarea ecosistemului ONG-urilor din România și promovarea practicilor de impact colectiv prin realizarea unui studiu comprehensiv asupra sectorului ONG din România (2024) bazat pe metodologia dezvoltată de FDSC în două ediții anterioare (2010 și 2017), cu accent sporit pe analiza cantitativă și calitativă a activității ONG-urilor.
  • Programul de laborator de învățare: program ce combină formarea (pentru cel puțin 80 de organizații la nivel local/regional) cu planificarea acțiunilor personalizate pentru dezvoltare pentru a construi/reschimba abilitățile de evaluare/măsurare impactului social, plasarea impactului organizațional în contextul local și rețeaua stakeholderi relevanți pentru domeniul lor de intervenție, cu punerea de acord asupra acțiunilor colective ca parte a unei comunități de practică și cu mentoratul personalizat.

Proiectul „Building capacity for collective impact and knowledge on CSOs ecosystem” beneficiază de o finanțare în valoare de 300.000 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Citește mai mult

#impact3: Interviu Kinga Nagy

Continuăm seria interviurilor marca #Impact3! De data aceasta am stat de vorbă cu Kinga Nagy – specialistă comunicare Asociația „Yuppi Camp”. Ea ne-a împărtășit câteva dintre rezultatele pe care le-a avut în urma parcurgerii programului Impact3, dar și provocările cu care s-a confruntat. La ce ați decis să renunțați sau să schimbați în ceea ce…

Read more

#impact3: Interviu Carmen Bucșa

Continuăm seria interviurilor marca #Impact3! De data aceasta am stat de vorbă cu Carmen Bucșa – președintă Asociația „De Poveste”. Ea ne-a împărtășit câteva dintre rezultatele pe care le-a avut în urma parcurgerii programului Impact3, dar și provocările cu care s-a confruntat. La ce ați decis să renunțați sau să schimbați în ceea ce privește…

Read more

#impact3: Interviu Dora Cerin

Continuăm seria interviurilor marca #Impact3! De data aceasta am stat de vorbă cu Dora Cerin – manager de proiect Asociația „Cu Alte Cuvinte”. Ea ne-a împărtășit câteva dintre rezultatele pe care le-a avut în urma parcurgerii programului Impact3, dar și provocările cu care s-a confruntat. La ce ați decis să renunțați sau să schimbați în…

Read more

#impact3: Interviu Simona Srebov

Continuăm seria interviurilor marca #Impact3! De data aceasta am stat de vorbă cu Simona Srebov – program manager Federația „Fundațiile Comunitare din România” (F.F.C.R.). Ea ne-a împărtășit câteva dintre rezultatele pe care le-a avut în urma parcurgerii programului Impact3, dar și provocările cu care s-a confruntat. La ce ați decis să renunțați sau să schimbați…

Read more

România 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendințe, provocări

Studiul “România 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendințe, provocări” (aflat la cea de a treia ediție) oferă publicului larg, factorilor de decizie și sectorului ONG o prezentare cuprinzătoare a stării actuale a organizațiilor neguvernamentale, a tendințelor recente și a capacității lor de a contribui la dezvoltarea socială. Astfel, studiul oferă date despre numărul de ONG-uri, rata…

Read more

#impact3: Interviu Iulia Dromereschi

Auzim cuvântul „impact” din ce în ce mai des. Vrem să lucrăm și să avem „impact”. Sau vrem să avem „impact” asupra oamenilor cărora ne adresăm. Dincolo de aceste lucruri, rareori înțelegem pe deplin ce este „impactul” și cum îl obținem. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) a dezvoltat un program special care abordează aceste…

Read more

#impact3: cum construim impact colectiv în sectorul societății civile

#impact3cum construim impact colectiv în sectorul societății civile? Știm că organizațiile neguvernamentale din România sunt pregătite și dispuse să investească în dezvoltarea lor. Cum știm asta? În ultimii aproape 30 de ani FDSC a lucrat cu și pentru organizațiile societății civile din România și am observat constant evoluția lor care ne confirmă maturitatea sectorului și…

Read more

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la: viorelia.manda@fdsc.ro, Viorelia Manda.