Știri

Active Citizens Fund România lansează pe 16 septembrie un apel de proiecte în valoare de 780.000 euro destinat creșterii capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale și consolidarea infrastructurii societății civile din România.

Apelul #10  – Ȋmbunătăţirea imaginii publice a organizaţiilor societăţii civile ȋn rȃndul publicului ţintă dorește să fie un instrument util și la îndemână în procesul de comunicare al organizațiilor pentru o mai bună conștientizare a impactului cumulat pe care organizațiile societății civile îl au în comunitățile în care își desfășoară activitatea, la nivelul beneficiarilor și în societate.

Inițiativele propuse vor viza promovarea efectelor și rezultatelor cumulate pe care organizațiile societății civile le generează ca sector în general, esențiale în menținerea unei democrații funcționale sau pentru anumite zone geografice sau teme aflate pe agenda publică.

Astfel, Apelul #10 își propune ca prin proiectele susținute să facă vizibilă activitatea organizațiilor neguvernamentale și să evidențieze relațiile pe care acestea le au cu susținătorii, voluntarii și comunitățile prin acțiuni specifice de comunicare.

Proiectele pot avea o durată cuprinsă între 6 și 12 luni, iar valoarea unui grant poate varia între 25.000 și 75.000 de euro.

Procesul de depunere a Cererilor de finanțare are loc exclusiv online, pe platforma https://finantaripublice.fdsc.ro, în perioada  16 septembrie –  16 noiembrie 2022, ora 16:00 (ora României).

Apelul este adresat organizațiilor neguvernamentale din România care au implementat sau implementează ȋn prezent proiecte finanţate prin Active Citizens Fund Romȃnia în calitate de promotor sau partener de proiect. Acestea pot veni în parteneriat cu alte ONG-uri sau entități publice sau private care pot contribui la succesul proiectului.

Informații despre cele apel, documentele de aplicare și despre cum poate fi accesată platforma online sunt disponibile la https://activecitizensfund.ro/apeluri/