Știri

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile organizează în cadrul programului de finanţare Active Citizens Fund România o sesiune de informare online pentru potențialii solicitanți. În cadrul evenimentului vor fi prezentate granturile mici care sunt deschise în prezent, ele fiind disponibile în cadrul Apelurilor:

 

#1 – Participare civică în zone insuficient deservite

#4 – Conştientizare privind drepturile omului şi tratament egal

#6 – Mobilizarea grupurilor vulnerabile din zone insuficient deservite

 

Procesul de aplicare pentru finanțare în cazul granturilor mici este continuu cu trei sesiuni de evaluare și trei date limită de depunere a proiectelor pentru fiecare sesiune de evaluare.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare care vor intra în a doua sesiune de evaluare este 11 noiembrie 2020.

Obiectivul sesiunii de informare este familiarizarea potențialilor solicitanți cu specificul Apelurilor #1, #4 și #6, respectiv facilitarea unei mai bune înțelegeri a obiectivelor apelurilor, a proiectelor eligibile, precum și a lecțiilor învățate din prima sesiune de evaluare.

Agenda
10.00 – 10.15      Prezentare generală a Programului Active Citizens Fund România

10.15 – 10.40      Apeluri de proiecte: granturi mici

10.40 – 11.00      Structura bugetului și a tipurilor de costuri eligibile

11.00 – 11.15      Lecții învațate privind proiectele depuse

11.15 – 11.40      Sesiune de întrebări și răspunsuri

 

Mai multe detalii despre Apelurile #1, #4 și #6 sunt disponibile aici. Eventuale întrebări despre aceste apeluri pot fi trimise prin email la apel1@fdsc.ro, apel4@fdsc.ro, apel6@fdsc.ro, apel1.mediu@repf.ro. Răspunsurile vor fi făcute cunoscute în cadrul sesiunii de informare.

 

Organizațiile interesate să participe sunt invitate să completeze formularul de înscriere disponibil AICI, până joi, 15 octombrie, ora 16:00. Odată înscrise, acestea vor primi un email cu detaliile de participare până pe 15 octombrie, ora 18:00.

Evenimentul se adresează exclusiv organizațiilor neguvernamentale și poate avea max. 100 de participanți. Înscrierile se vor încheia în momentul în care acest număr este atins. Limba de lucru a evenimentului va fi limba română și nu vor fi furnizate servicii de traducere/ interpretare.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: Ileana Hargalaș, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, email: ileana-h@fdsc.ro, telefon: 0758.231.011