Știri

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile organizează în cadrul programului de finanţare Active Citizens Fund România un webinar pentru potențialii solicitanți în cadrul Apelurilor #1 și #4, granturi de tip răspuns rapid.

Obiectivul webinarului este de a discuta despre provocările actuale – inclusiv cele generate de efectele CovidD-19 – în diferitele domenii în care ONG-urile activează, sau care privesc însăși existenţa lor, și modalități de adresare a acestor provocări cu sprijinul granturilor rapide ACF România.

11.00 – 11.10

Prezentare generală a granturilor rapide ca mecanism de finanțare în cadrul Active Citizens Fund România.

11.10 – 12.00

Dialog cu participanții privind nevoi de intervenție rapidă*, modalități de abordare a acestor nevoi și cum se pot implica organizațiile neguvernamentale cu sprijinul ACF România.

*Cuvinte cheie

  • democrația participativă în contextul actual
  • cum este afectată existența ONG-urilor (la nivel financiar, de imagine etc.)
  • impactul ordonanțelor militare la diferite niveluri
  • conflicte sociale și acțiunile poliției
  • reflectarea în media a conflictelor și a altor fenomene sociale (întoarcerea/plecarea muncitorilor din străinătate)
  • violența domestică
  • alocarea și cheltuirea bugetelor publice: menținerea proceselor de consultare publică – transparența decizională
  • monitorizarea efectelor măsurilor întreprinse, asigurarea respectării drepturilor omului și ale persoanelor vulnerabile în contextul modificărilor la nivelul funcționării serviciilor sociale, închiderii școlilor, restricțiilor de deplasare, creșterii costurilor serviciilor
  • fake news etc

Mai multe detalii despre Apelurile #1 și #4 sunt disponibile la https://activecitizensfund.ro/apeluri/.

Pentru eventuale întrebări privind granturile tip răspuns rapid în cadrul programului de finanţare Active Citizens Fund România, puteți trimite în prealabil întrebările prin email la apel1@fdsc.ro și apel4@fdsc.ro. Răspunsurile vor fi făcute cunoscute în cadrul webinarului și ulterior publicate pe website-ul programului.

Participarea la webinar se face în baza înscrierii în formularul disponibil la bit.ly/3dhE7X7 până cel târziu miercuri, 6 mai 2020.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: Paul Chioveanu (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile) – 0752.444.309 sau paul.chioveanu@fdsc.ro.