BilateraleEvenimenteȘtiriHR01

LISTA PERSOANELOR ȘI ORGANIZAȚIILOR APLICANTE

OrganizațieNume
Asociația Congregația Slujitorii Carității Opera don GuanellaAlphonse Bakthiswalagan
Comunitatea ONedu RomâniaIliev Amalia Rossa
AsociațiaFull-Learning ExperienceDiana Ceresmis
AsociațiaComandantilor de Nava din RomâniaMarius Tutuianu
Star Nec RomMedeleanu Ionel
Asociația Șoapta FlorilorIsabela Stefan-Iorga
Asociația GEYCAlexandra PECA
Creative Plus ONGIrina Molnus
Asociația Femeilor ProfesionisteZenaida Costea Savin
Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice (CARE)Monica Barbovschi
AsociațiaCetateni Activi pentru Relatii Etice (CARE)Ana Tamas
Asociația H4H (Hope 4 Humanity)Ioana Tatarciuc
Centrul pentru Pace și Prevenirea ViolențeiAlina Vint
Asociațiapentru Respectarea Drepturilor OmuluiPop Maria
Asociația pentru Dezvoltare ActivăVictor Catalin Toma
Asociația Cultura'n SuraNastase Florentina
Centrul pentru Legislație NonProfitEmanuela Ignatoiu-Sora
Fundatia AshokaTomina Vodarici
Asociația DarevoCarlaont Raul Constantin
Asociația Responsabilă cu Informarea și Protejarea Asiguraților (A.R.I.P.A.)Rosca Marian
Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin AcțiuneIrina Gruia
Corupția UcideFlorin Badita Nistor
Asociația Centrul pentru Resurse CiviceCosmin Barzan
GO FREE- Asociația pentru Sprijinirea Societății CivileAndra Camelia Cordos
Asociația Identity.Education - Identitate.EducațieDeea Radulescu
Asociația PluralIrina Ilisei

LISTA PERSOANELOR ȘI ORGANIZAȚIILOR SELECTATE PENTRU PARTICIPARE

OrganizațieNume
Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice (CARE)Ana Tamas
Asociația Pentru Respectarea Drepturilor OmuluiPop Maria
GO FREE - Asociația pentru Sprijinirea Societății CivileAndra Camelia Cordos
Asociația Identity.Education - Identitate.EducațieDeea Radulescu

LISTA PERSOANELOR ȘI ORGANIZAȚIILOR PE LISTA DE REZERVĂ

OrganizațieNume

Active Citizens 4 Human Rights, un program online și offline de consolidare a capacității organizațiilor pentru drepturile omului.

Programul Active Citizens 4 Human Rights se va desfășura în perioada martie – octombrie 2021, prin întâlniri online lunare cât și un eveniment offline în Oslo, Norvegia. Programul este organizat de către Norwegian Helsinki Committee, entitatea desemnată să se ocupe de relațiile bilaterale din partea Norvegiei în cadrul programului Active Citizens Fund și de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Frivillighet Norge, din partea Active Citizens Fund România.

Programul Active Citizens 4 Human Rights va reuni peste 50 de organizații care lucrează prioritar în domenii ce țin de drepturile omului din toate țările beneficiare ale programului Active Citizens Fund și din Norvegia, cărora le va oferi oportunitatea de a discuta despre cele mai dificile și presante probleme cu care acestea se confruntă în activitatea lor, cu scopul de a le consolida capacitatea organizațională.

Programul va cuprinde următoarele etape:

 1. 1. Apel și selecție a organizațiilor participante, în perioada ianuarie-februarie 2021.
 2. 2. Implicarea organizațiilor selectate în întâlniri lunare (1 întâlnire pe lună) de aproximativ 4 ore fiecare, în perioada martie – iunie 2021, pe diferite subiecte de interes după cum urmează:
  • Martie Connecting month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program din Norvegia și statele beneficiare și care va crea contextul în care acestea să se întâlnească informal și să înceapă să își împărtășească aspecte importante legate de munca lor, o întâlnire din care vom extrage idei despre nevoile lor de consolidare a capacităților.
  • Aprilie Crisis management month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să abordăm situațiile de criză, în special în realitatea pandemiei (dar nu numai) ca material pentru discuții.
  • Mai Constituency month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să atragi mai mulți susținători pentru activitatea organizației.
  • Iunie Campaigning month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să planifici și să implementezi în mod eficient campanii pentru drepturile omului, în special la nivel local.În perioadele dintre întâlnirile lunare vor exista și o serie de ”teme” care să consolideze procesul de învățare din ateliere, pe tematicile propuse.
  • În perioadele dintre întâlnirile lunare vor exista și o serie de ”teme” care să consolideze procesul de învățare din ateliere, pe tematicile propuse.
 3. 3. Pe baza întâlnirilor avute, vom mai avea câteva „teme” de realizat în perioada iulie – august/ septembrie 2021 care să pregătească întâlnirea offline din Oslo.
 1. 4. Întâlnire offline în Oslo, Norvegia, timp de 2 zile în luna septembrie / octombrie 2021. Mai multe informații despre această întâlnire se vor transmite organizațiilor selectate pentru program.

Pentru acest program, FDSC caută să selecteze 4 organizații din România, ONG-uri mici/ grass route / locale care lucrează pe subiecte de drepturile omului, interesate de consolidarea capacități lor, motivate să se implice pe toată perioada programului și dispuse să participe activ în toate etapele acestuia. Pentru evenimentele online pot participa mai multe persoane/ persoane diferite din cadrul organizațiilor selectate, pentru evenimentul offline din Oslo, o singură persoană per organizație va putea participa.

Costurile legate de participarea la eveniment (transport, cazare, masa pentru evenimentul offline din Oslo) sunt acoperite de către FDSC. Limba de lucru pentru toate întâlnirile: engleză

Formularul de aplicare, precum și detalii suplimentare despre eveniment sunt disponibile A I C I

Înscrierile la program se pot realiza până vineri, 5 februarie 2021, prin completarea formularului de mai sus. Selecția se va realiza până la data de 10 februarie 2021 și va lua în calcul interesul și motivația de participare, experiența relevantă pe tematica propusă, modul în care se propune utilizarea ulterioară a informaţiilor/ cunoştinţelor dobândite.

Persoană de contact pentru informații suplimentare: Vlad, Coordonator Relații Bilaterale – vlad.dumitrecu@fdsc.ro