BilateraleEvenimente

Pe baza rezultatelor obținute în trecut, când Fondul ONG a facilitat în mod semnificativ învățarea și înțelegerea reciprocă între organizațiile din România și cele din statele donatoare, noul program Active Citizens Fund Româniase bazează pe lecțiile învățate și se concentrează pe consolidarea parteneriatelor durabile în domenii în care expertiza organizațiilor este cel mai eficient valorificată în beneficiul societății civile.

9 septembrie 2021 este ultimul termen de aplicare pentru granturi mici în cadrul programului Active Citizens Fund România. În acest context, invităm organizațiile neguvernamentale din România și entități din statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia la o întâlnire online pentru facilitarea interacțiunii și discuțiilor privind oportunitățile de cooperare și dezvoltare de parteneriate (Online Matchmaking), întâlnire organizată în data de 24 august 2021, în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale.

Scopul întâlnirilor este de a facilita contactul direct și discuțiile specifice privind oportunități de cooperare și dezvoltare de parteneriate între reprezentanți ai entităților din Norvegia, Islanda, Lichtenstein și ONG-uri din România.

Astfel, invităm la acest eveniment reprezentanți ai organizațiilor din România și entităților din statele donatoare, intersate să aplice cu propuneri de proiecte în cadrul programului Active Citizens Fund România, interesate de proiecte bilaterale și următoarele tematici ale apelurilor de finanțare:

  • stimularea implicării civice în zone și pentru grupuri țintă insuficient deservite,
  • creșterea gradului de conștientizare a drepturilor omului / tratament egal, la nivel local, în zonele insuficient deservite sau pentru grupurile țintă insuficient deservite și
  • creșterea capacității grupurilor vulnerabile din zonele insuficient deservite, inclusiv comunitățile interetnice să contribuie la incluziunea lor socială.

Formatul evenimentului online va consta într-o întâlnire de 2 ore, între orele 11.00 – 13.00, unde organizațiile din România vor fi aduse împreună cu organizații interesate de parteneriate din statele donatoare (în special Norvegia) și se vor cunoaște, vor avea discuții pe temele menționate și vor discuta despre posibilitatea de a depune un proiect în parteneriat.

Limba de lucru în cadrul întâlnirilor online va fi limba engleză și nu vor fi furnizate servicii de traducere/ interpretare.

Persoanele interesate să participe la acest eveniment sunt rugate să completeze până pe 20 august 2021 formularul de înregistrare online care poate fi accesat AICI. Luni, 23 august, revenim cu detalii organizatorice către cei înscriși la eveniment.

 

Pentru orice informații suplimentare vă rugăm să ne contactați:

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – Vlad Dumitrescu, Program Manager

Tel: +40 (0) 745.122.191

E-mail: vlad.dumitrescu@fdsc.ro