BilateraleEvenimenteȘtiri

Operatorul de Fond al noului program Active Citizens Fund România are plăcerea de a vă anunța și de a vă invita la primul Seminar pentru facilitarea interacţiunii şi discuţiilor privind oportunităţile de cooperare şi dezvoltare de parteneriate (Matchmaking Seminar) organizat în București, România, în perioada 9 – 11 octombrie 2019, în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale.

Scopul seminarului este de a facilita contactul și discuțiile privind oportunitățile de cooperare și dezvoltare de parteneriate între reprezentanți ai entităților din Norvegia, Islanda, Lichtenstein și ONG-uri din România. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim informații despre Active Citizens Fund România și să facilităm un spațiu pentru dezvoltare de idei care s-ar putea transforma în proiecte de parteneriat care să fie depuse în cadrul apelurilor viitoare ale ACF România.

Din punct de vedere tematic, conversația din cadrul evenimentului se va concentra pe domeniile de interes ale programului Active Citizens Fund România și anume:
  • Democrație, cetățenie activă, bună guvernare și transparență

  • Drepturile omului și tratament egal

    prin combaterea tuturor formelor de discriminare pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală sau identitate de gen etc.

  • Justiție socială și incluziunea grupurilor vulnerabile

  • Egalitate de gen și violența de gen

  • Mediu și schimbări climatice

Agenda preliminară

9 octombrie 2019

Toată ziua

Sosire participanți

21:00

Cină la hotel

10 octombrie 2019

09.00 – 09.30

Înregistrare/ welcome coffee

09.30 – 11.00

Seiune plenară: Cuvinte de introducere, privire de ansamblu asupra programului Active Citizens Fund România și despre suportul bilateral – starea de fapt și tematica viitoarelor apeluri pentru cereri de finanțare, cu focus pe oportunitățile de partneriat cu statele donatoare

11.00 – 11.30

Pauză de cafea

11.30 – 13.00

Târg de ONG-uri: Sesiune de networking pentru ca participanții din România și statele donatoare să își prezinte uniii altora organizațiile și interesul pentru colaborare

13:00 – 14:30

Prânz

14.30 – 18.00

Sesiune bilaterală: Ateliere tematice derulate prin metode interactive și axate pe înțelegerea particularităților naționale din România și statele donatoare, cum poate programul Active Citizens Fund România să sprijine proiecte în parteneriat și lucru concret pe idei de proiecte în partneriat

19:30

Cină/ networking

11 octombrie 2019

09.30 – 12.00

Construcție idei de proiect: Crearea unui spațiu pentru a facilita interacțiunea dintre participanți și de a extinde posibilitățile de cooperare pe diferite domenii de interes

Cuvinte de încheiere

(Pauza de cafea va fi disponibilă în timpul sesiunii)

12.30

Prânz și plecare participanți

Agenda finală va fi definitivată ținând cont și de subiectele de interes evidențiate de participanții selectați.

Limba de lucru a evenimentului va fi limba engleză și nu vor fi furnizate servicii de traducere/ interpretare.

Pentru acest eveniment căutăm cel puțin 15 participanți care vin în numele organizațiilor din statele donatoare – Islanda, Lichtenstein și Norvegia și 20 de participanți care provin din ONG-uri românești. Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare online care poate fi accesat de AICI.

Termenul limită pentru înscriere este 17 septembrie 2019, iar participanții selectați vor fi anunțați până cel târziu în data de 20 septembrie.

Datorită numărului limitat de participanți ale căror costuri de călătorie, cazare și masă pot fi acoperite, putem invita un singur participant per organizație reprezentată. În eventualitatea în care numărul de înscrieri va depăși numărul de locuri disponibile, ne rezervăm dreptul de a selecta persoanele înscrise. Participanții vor fi selectați în funcție de interesul manifestat față de prioritățile ACF România, precum și în funcție de descrierile furnizate în formularul de înregistrare. Se va acorda prioritate reprezentanților organizațiilor care nu au fost implicate în Fondul ONG anterior în activități care facilitează crearea de rețele și dezvoltarea relațiilor bilaterale (i.e. mobilități finanțate prin apelurile anterioare din cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale, ateliere organizate de Operatorul de Fond etc.).

Costurile de cazare, masă, pauze de cafea vor fi acoperite direct de organizatori pe toată durata seminarului. Costurile de călătorie vor fi acoperite în regim de decont după eveniment. Informații suplimentare, precum și locația evenimentului vor fi furnizate participanților selectați, într-un e-mail de confirmare din partea organizatorilor.

Persoană de contact pentru informații suplimentare:

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Vlad Dumitrescu, Program Manager
Tel: +40 (0) 745.122.191
E-mail: vlad.dumitrescu@fdsc.ro